Zöld Tündér 20 x 24 cm

Ez az absztrakt portrékép játék az íves és hegyes formákkal, a természetben is látható színek harmóniájával. Az arc éle egyben válaszvonal is a színek és formák között. Nyugalmat, intelligenciát és harmóniát sugároz. Az alkotás 48 aprólékosan megmunkált üvegdarabból áll.

Anyaga: A kép nagy részben 4 mm vastagkézzel nyújtott egyedi művészeti üveglapokból készült egy zöld lámpagyöngy elemmel. Az üvegdarabokat feketére patinázott ón forrasztás fogja össze. A képet keskeny fém u záróprofil keretezi, amire két akasztót forrasztottam.

A festményt kérheted akasztók nélkül, amennyiben kereteztetni szeretnéd.

Variáció kiválasztása:

43 990 Ft
Please select variants first

Ingyenes látványterv készítés

 1. Fényképezd le a lehető legszebben azt az enteriőrt, ahová szeretnéd beilleszteni a festményt. 
 2. Add meg egy a képen látható bútordarab méreteit (kanapénál, fotelnál elegendő az ülőfelület mérete). 
 3. Írd meg hová képzelted el az alkotást az enteriőrben (a komód/kanapé fölé középre/balra/jobbra stb.). 
 4. Két napon belül elküldöm a látványtervet! Fotódat a hula.zsuzsa@glassfeeling.com email címre várom!

További információk a festményről

Az alkotás színeinek és kompozíciójának hatása

A színek hatásairól

 • Kellemes zöld árnyalatainak köszönhetően a képnek nyugtató és stresszoldó hatása van. 
 • Az alkotás a zöld mellett kevés kék és sárga színt is tartalmaz, amelyekből a zöld színt lehet kikeverni. 
 • A zöld a színskála közepén van és egyesíti a kék és sárga hatását. Benne van a hit és tudás, szellem és lélek, égi és földi, férfi és nő. 
 • A termékenység és megújulás színe. A természetben körülvesz minket mindenféle árnyalata. Ezért van a képnek a természethez hasonlóan üdítő hatása. 

Vonalak és kompozíció

 • A műalkotást egyik oldalon az íves vonalak uralják, így ezek ellensúlyozzák a tündér hajvonalától kezdődő egyeneseket és a hegyes elemeket. Ezek a formák mind megtalálhatók a természetben, ezért a képben egyensúly van. 
 • A hegyes darabok átlós vonalvezetése dinamikus és mivel hegyesek van egy férfias hatásuk. Mentális és fizikai energiákat sugall. 
 • Ezzel szemben a tündér arcéle és az arc körüli háttér íves, és így nőiesebb, lágyabb érzetet kelt. A körívek az átlókkal ellentétben nyugalmat adnak. Mind a színek, mind a formák egyensúlyt teremtenek a kompozícióban, így nyugalmat áraszt otthonodban kis mérete ellenére.

Hová akaszd a Zöld Tündér tiffany üveg festményt?

A zöld egyesíti a hideg és meleg színeket, így tulajdonképpen bármilyen szín társaságában jól mutat. Persze vannak kivételek: rózsaszín, ciklámen és magenta uralta enteriőrben furcsán nézne ki. Ezt a képet jó szívvel ajánlom városi kis lakásba. Előtérbe, nappaliba zöld növények közelébe, étkezőablakba, vagy akár a gyerekszoba ablakába. A falon szép zöldes, sárgás, és kék képek társaságában. A Tündér főleg kézműves üveglapokból készült, amelyeknek természetes fényekben igazán különlegesek a színei. Minden fényviszonyban kicsit más. Falon az üveg textúrái érdekesek. A képhez használtam rücskös üveglapokat is. A Tündér halántékát pedig egy szép áttetsző domború zöld lámpagyöngy díszíti, ami még érdekesebbé teszi az alkotás felületét. Kis mérete ellenére egy nagyon feltűnő darab, nem lehet figyelmen kívül hagyni, ezért több kép között érdemes fókuszba helyezni. 

A Zöld Tündér tiffany üveg festmény egy nőket ábrázoló kis portrésorozat darabja. A sorozatban szereplő további 3 képpel együtt nagyon hatásos. Minden képnek meg van a sajátos hangulata, üzenete, ami a nő és általában az ember témája köré épül.