Fényhozó 20 x 24 cm

Csupa meleg színű üveglapból készült kép, aminek középpontja a szellem szerű alak az aranysárga napkoronggal. Az aranysárga üveg színezőanyaga ezüst. Ennek a forró üvegmasszába kevert nemesfémnek köszönheti ragyogó színét. Az alkotás az opálos és félig áttetsző üveglapok kontrasztjának köszönheti különleges megjelenését. Derűs nyugalmat árasztó festmény, ami 26 aprólékosan megmunkált üvegdarabból áll.

Alapanyagai: 4 mm vastag citromsárga és borostyán sárga félopálos művészeti üveg, opálos világos borostyán üveg, réz színűre patinázott ón forrasztással illesztve. A képet keskeny fém záróprofil keretezi, amire akasztókat forrasztottam.

A festményt kérheted akasztók nélkül, amennyiben kereteztetni szeretnéd.

Variáció kiválasztása:

25 000 Ft
Please select variants first

Ingyenes látványterv készítés

  1. Fényképezd le a lehető legszebben azt az enteriőrt, ahová szeretnéd beilleszteni a festményt. 
  2. Add meg egy a képen látható bútordarab méreteit (kanapénál, fotelnál elegendő az ülőfelület mérete). 
  3. Írd meg hová képzelted el az alkotást az enteriőrben (a komód/kanapé fölé középre/balra/jobbra stb.). 
  4. Két napon belül elküldöm a látványtervet! Fotódat a hula.zsuzsa@glassfeeling.com email címre várom!

További információk a festményről

A kép színeinek és kompozíciójának hatása

A színek hatásáról

A Fényhozóhoz kellemes, meleg színeket használtam. A nap korongja egy citromsárga félig áttetsző üvegtábla opálos darabja, míg a sugarak ugyanezen tábla áttetsző részei. 

  • Az aranyló sárga fény a nyárra és melegségre emlékeztet. Ezért ez szokott lenni általában a nap színe. Ez a szín az életet adó sugárzó energia. 
  • A Napot tartó alakhoz pedig a sárga és barna találkozását a borostyán színt használtam. A borostyán követ nevezik napkőnek is. Ezért jól illik ez a szín az alkotás témájához. 

A kompozícióról

  • Az opálos halvány borostyán/fehér üvegből készült háttér átvilágítva  kellemes meleg hatást kelt és kiemeli az áttetsző üveget, így segíti annak pozitív hatását. 
  • A képet nőies energiákat erősítő hullámos és íves vonalak uralják. A
  •  napsugarak vonalvezetése mozgás, áramlás érzését keltik, ami egy biztos pontból a napkorongból indul. 
  • Az alkotás összhatása: pozitív energiák áramlását segíti. Erőt ad, biztat. Bármi is történjék mindig eljön az öröm és boldogság ideje.

Ezekbe a helyiségekbe ajánlom Fényhozót

Az alkotás kis méretével jól érvényesíti pozitív hatását egy tágasabb előszobában, emeletre vezető lépcső előterében, vagy a lépcső melletti falon. Amennyiben van ablak ezen helyiségekben érdemes a fénybe akasztani. Egy fárasztó nap után hazatérve energiával tölt fel a látványa. Nagyobb nappaliban, ahol több kép is helyet kap egy kis komód, asztalka felett jól mutat. Személyes kis zugban, olvasó sarokban kellemes érzésekkel tölt fel, növeli az energia szintet, segíti az energia áramlást. Sárga színei és kompozíciója vonalvezetése miatt hálószobába ne tegyed! A sárga szín és az áramlást segítő napsugarak kiverik az álmot a szemedből.