Képek tintával

2021.11.25

Az általános iskolában ismerkedtem meg a tus rajzzal és a tus festéssel. Pár hónapja úgy döntöttem előveszem kedvenc anyagom. Sőt! Új színes tintákat, pamut papírokat és nagyszerű eszközöket ismertem meg és próbáltam ki. Nézd meg, mi lett belőle!

Alkotói válság

Ahogy előző híremben írtam, belekezdtem egy nagy méretű Boldogasszony képbe, aminek az elkészítése még várat magára. Sajnos nehezen éltem meg, hogy oly sok online marketing tanulás és drága mentorálások után hiába tettem meg minden tőlem telhetőt, nem találtam meg a közönségem. Nehéz azzal a tudattal alkotni, hogy eddig senkit nem érdekeltek a munkáim, hiába adtam bele szívem lelkem és pénzem.  Végül megkönnyebbült a lelkem, miután szakítottam a marketinggel és kitöröltem a fejemből a sok "okos" tanácsot, amik kivitelezése elvitte az összes időmet az alkotás rovására.

Ennek ellenére nem volt kedvem az üveggel foglalkozni. Úgy éreztem, kudarcot vallottam. Így hát belevetettem magam a rajzolás és festés tanulásába. Pont úgy, ahogy az üvegnél, most is rengeteg ingyenes oktató videót néztem meg. Skicceltem és figyeltem. A korlátozások feloldása után pedig kiállításokra mentünk, ahol lehetőségem volt mások alkotói stílusát megfigyelni. Végre azzal foglalkoztam, amivel igazán szeretek! Egy új munkahellyel és azzal, hogy kukába dobtam egy csomó terhet (Facebook oldal, hirdetések, rendszeres blogoloás erőltetése stb.) ismét lett magánéletem. Így lassan az alkotói válságnak is búcsút intek.

Kísérletek és gyakorlás

Ahogy a bevezetőben írtam, új alapanyagokat fedeztem fel a tinta festéshez, rajzoláshoz. Belevetettem magam a kísérletezésbe. Úgy gondoltam, hogy amit nem tudok elmondani jól üveggel, azt megfestem tintával. Persze ehhez meg kell ismerni ezeket az újfajta alapanyagokat. Izgalmas volt kipróbálni azokat gyakorlati módszereket, amiket a videókon láttam. Elkezdtem ismerkedni a Loomis módszerrel, aminek köszönhetően jobban tudom térben ábrázolni az embert. Persze az emberi test anatómiáját még sokat kell gyakorolnom. Meg úgy általában...

Álomba merülve 50 x 70 cm
Álomba merülve 50 x 70 cm

A gyakorlásnak köszönhetően kezd formálódni bennem az elképzelés, hogy a jövőben milyen stílusban folytassam az üvegalkotásokat. Szeretném a mondanivalómat befogadhatóan ábrázolni. Ezúttal viszont először tintával próbálom ki az elképzeléseimet az új irányról. Ha érdekelnek a tinta kísérleteim kövess az Instagramon: www.instagram.com/hula.zsuzsa